1. Zekerheid 80% krijgt bij ons vast werk
  2. Open & Transparant we doen wat wij beloven
  3. Uitstekend salaris en altijd netjes op tijd betaald

All-Stars: werkgevers

Adequaat All Stars - meer jongeren in techniek en industrie!

Vergrijzing is al jaren een actueel onderwerp binnen de sectoren Techniek en Industrie. Het aantal gepensioneerden binnen het tijdsbestek van de komende tien jaar is zorgwekkend te noemen (45%). Het bewustzijn is er al, maar de actie ontbreekt, ook bij onze opdrachtgevers. Dit heeft naar onze mening vooral te maken met het werkgeversrisico- en kostenaspect waar wij met 'All Stars' een oplossing bieden.

Wij kunnen jongeren (18 tm 25 jaar) voor een zeer aantrekkelijk tarief plaatsen en houden het werkgeversrisico. Wij begeleiden ze na een strenge selectie intensief, zowel telefonisch als persoonlijk. Vaak kunnen bedrijven wel zelf begeleiding en kennisoverdracht bieden op de werkplek, maar kunnen ze gemotiveerde jonge mensen die hun vak willen leren niet vinden.

Wij ontmoeten door onze dienstverlening vaak jongeren die om een of andere reden nooit een opleiding hebben gevolgd/afgemaakt of een vak hebben geleerd. Dat kan om persoonlijke redenen zijn, gebrek aan motivatie toen ze jonger waren of gewoonweg omdat ze pech hadden. Maar ze hebben wél de juiste houding en instelling. Wij toetsen die houding en instelling op 11 gebieden waarmee ze punten kunnen verdienen. Bij voldoende punten nemen wij ze op in het All Stars project.

Wij zoeken een geschikte werkplek voor jongeren, al dan niet inclusief opleiding en zorgen voor de voorwaarden die nodig zijn om goed voorbereid aan de slag te gaan. Hierbij is te denken aan:

  • Introductie met het vakgebied
  • Begeleidingsgesprekken (klankbord, corrigeren, bewust maken)
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • VCA certificaat
  • Vervoer
     

In een later stadium (na 3 mnd) zullen wij met het bedrijf en de jongeren samen bepalen hoe wij het traject voort gaan zetten. Is een vakgerichte cursus voldoende of is er wellicht een 1-, 2- of 3-jarige opleiding nodig om deze jongeren verder op te leiden als vakkracht? Wij helpen beide partijen verder.

Het traject binnen Adequaat All Stars duurt een jaar en mag eventueel verlengd worden, maar het uiteindelijke doel is om deze jongeren na dit jaar een contract aan te bieden bij een technische- of industriële organisatie. Het mes snijdt voor ons aan twee kanten: overdracht en behoud van kennis in Nederland binnen de sectoren techniek en industrie en een groep jongeren die ene kans op een mooie toekomst geven.

Vandaar de naam All Stars. Wij selecteren jongeren die voldoende gemotiveerd en handig blijken te zijn om een uitvoerend vak te leren en die matchen wij met bedrijven die kennis willen overdragen. 

Bel voor meer informatie: 010 - 737 06 40